Senioren softbal Ducks – Maastricht:

Vier dames uit het softbalteam van Ducks waren na een mooie reis in de VS weer terug en het team van de Ducks was weer compleet om de competitie te hervatten! De dames mochten weer vroeg aan de bak voor een wedstrijd tegen Maastricht.

De wedstrijd werd geopend door Janne de Haan die door een fout van Maastricht al meteen het tweede honk kon bereiken.

Door een aantal fouten van Maastricht kon Ducks al 3 punten behalen in de eerste inning.

Pitcher Inge van Geel maakte een sterke start door de eerste twee slagvrouwen op 3-slag uit te gooien. Het veld maakte

vervolgens al snel de derde slagvrouw uit.

De pitcher van Maastricht was goed te raken en ook de veldpartij maakte de nodige fouten waardoor de Boxtelse

dames de score in de tweede en derde inning wisten uit te breiden naar 8 punten. Door onder andere een prachtige

vangbal van korte stop Janne de Haan wisten de dames van Maastricht het honk niet te bereiken.

Het doel van Ducks was om de tegenpartij niet te laten scoren en de nul te behouden. In de vierde inning wist er voor het eerst in de wedstrijd een slagvrouw van Maastricht het tweede honk te bereiken. Het puntje werd echter voorkomen doordat Brechtje Smit de derde nul wist te maken.

De vijfde en laatste inning was de slagpartij van Ducks aardig op dreef en werden er nog eens 8 punten binnengehaald.

Maastricht had nog één kans aan slag maar de wedstrijd werd al snel beëindigt door een prachtige vangbal van tweede honkvrouw Brechtje Smit.

De eindstand: 16-0

 

Senioren honkbal Ducks – Gryphons:

Zondag 13 mei stond er voor het eerste team van JRC Ducks een thuiswedstrijd op het programma tegen titelkandidaat Gryphons uit Rosmalen.

Ducks, dat van tevoren wist dat zij een zware dobber zouden hebben aan deze tegenstander, was gebrand om te winnen.

Startend werper Jeroen van Nes moest in de eerste inning gelijk een punt incasseren op een honkslag van de sterke ploeg.

In de gelijkmakende helft van de inning kwam Thor van den Dool op de honken met een prima honkslag maar Ducks wist het punt niet te verzilveren.

Van Nes gooide sterk maar zelfs kleine foutjes werden afgestraft: een fastball die net te veel plaat meepakte werd er uit geslagen. Via deze homerun kwamen er twee punten over de thuisplaat en was de stand 0-3.

Maar de Boxtelaren lieten het hoofd niet hangen. Met een verre klap sloeg Bram van der Horst een homerun en bracht de stand naar 1-3.

Van Nes overtuigde en hield de slagmannen uit Rosmalen in bedwang tot de vierde inning, waar hij een homerun tegen kreeg. De tussenstand bedroeg 1-4.

In de gelijkmakende helft van de inning wisten Jan van der Wielen en Van Nes beide honkslagen te slaan maar scoren bleef uit.

Beide werpers deden hun werk en pas in de zesde inning kwam er weer verandering in de score: Gryphons sloeg nogmaals een homerun en de stand was 1-5.

Ducks liet zich niet zomaar opzij zetten en besloot het offensief vol in te zetten. Op een scala aan honkslagen van onder andere Remco van Nistelrooij, Youri van Dulken, Yannick Brechenmacher, Van Nes en Van der Horst werden er maar liefst drie punten binnen geslagen.

De spanning nam toe, maar Van Nes wist hiermee om te gaan en pitchte nagenoeg vlekkeloos.

In de zevende inning sloeg Van Nes ook nog eens het gelijkmakende punt binnen, nadat Van Nistelrooij een honk had gestolen.

Van Nes bleef koel en met lopers op het eerste en derde honk in de negende inning pakte hij de slagman van Gryphons op drie slag, wat de Boxtelaren de kans gaf om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Max Denteneer kwam in de negende inning door een afgedwongen fout op de honken en Van Nistelrooij bracht hem verder naar het eerste honk, ondanks dat hij zelf uit ging. Van Nes kreeg opzettelijk vier wijd en met lopers op één en twee sloeg Wijnand Schriemer een harde bal recht in de handschoen van de tweede honkman. Er waren twee uit en Van der Horst kwam aan slag. Hij sloeg een linedrive naar linksveld en Denteneer werd van twee naar thuis gestuurd. De linksvelder had moeite met het verwerken van de bal en de aangooi op thuis kwam te laat: Ducks had gewonnen van de titelkandidaat uit Rosmalen met een stand van 6-5! Een goed afgedwongen winst waarin hoofdrollen waren weggelegd voor Bram van der Horst en Jeroen van Nes.

Beste slagmannen aan de zijde van Ducks: Jeroen van Nes met 3 uit 4 (0.750 AVG, 3 1B, 1 BB, 1 RBI, 1 R) en Bram van der Horst met 3 uit 5 (0.600 AVG, 2 1B, 1 HR, 2 RBI, 1 R).

 

Uitslagen:
13-5-2018 Softbal Senioren Dames Ducks DS1 Maastricht DS1 16 – 0
Honkbal Senioren Ducks H2 Kickers H1 7 – 9
Honkbal Senioren Ducks H1 Gryphons H1 6 – 5
Programma:
19-5-2018 Honkbal Junioren Ducks JH1 Boosters JH1 12:00
20-5-2018 Softbal Senioren Dames Ducks DS1 Kickers DS1 10:30
Honkbal Senioren Ducks H2 Royals H2 11:00

Next Post