14 & 15 April

By 17 april 2018Geen categorie

Senioren softbal Ducks – Cardinals:

Vandaag mochten de dames van Ducks al vroeg hun bed uit om de wedstrijd tegen Cardinals te spelen. In vorige seizoenen bleek Cardinals een waardige tegenstander te zijn waardoor Ducks zich had voorbereid op een pittige strijd. Al snel bleken de verwachtingen niet helemaal te kloppen. Zo had Ducks sterke pitching vanuit Cardinals verwacht, maar de wedstrijd werd gestart met een jonge pitcher. Zij had erg veel moeite om de slagzone te vinden wat resulteerde in 6 keer vier wijd. Uiteraard wist Ducks hiervan te profiteren en zo werden al gauw de eerste 6 punten gemaakt. De verdediging van Ducks stond sterk. Inge van Geel liet in samenwerking met haar veld maar weinig loopsters toe op de honken. In de tweede inning bood Cardinals weerstand door een ervaren pitcher op de plaat te zetten. Echter wist Ducks ook haar goed te raken. Zo ook Nadia Verbeten, als kersvers nieuw lid bij Ducks wist zij een mooie honkslag over het tweede honk te slaan. Kortom: de vreugde aan Ducks-zijde kon niet op vandaag. Na 4 inningen werd de wedstrijd dan ook beëindigd door de mercy rule. Eindstand: 12-0.

 

Senioren honkbal Mulo – Ducks:

De mannen van Ducks stonden tegenover Mulo in Helmond. Na een zwakke opening aan de kant van Ducks begon Mulo al punten te sprokkelen met honkslagen tussen de mannen door, rake klappen op Jeroen van Nes bleken onvermijdelijk. Pas in de 4e inning begon de slagploeg van Ducks actief te worden en sloegen Thor van den Dool, Jeroen van Nes en Jan van der Wielen de eerste honkslagen aan de Boxtelse kant. 1 punt werd binnengeslagen door een honkslag van Bram van der Horst. Ondertussen stond het 5-1 voor Helmond. “Erg lastig altijd als de grip op de pitcher later in de wedstrijd pas komt, maar gelukkig kwam de grip wel echter helaas te laat!”  Is het commentaar van captain Remco van Nistelrooij. De daaropvolgende inning komen Max Denteneer en Remco van Nistelrooij binnen op een 2 honkslag van Thor van den Dool en is de stand 8-3. In de 7e inning stagneert de stand op 9-3 en weet Ducks dankzij Jan van der Wielen, Bram van der Horst en Niels van der Heijden het spel tot een gelijke stand te brengen. Het spel is nog niet gespeeld voor Ducks! Yannick Brechenmacher betreed de heuvel en laat ook geen punten meer toe.

De 9e inning breekt aan en de stand is gelijk met alle honken vol. Helaas prikt Helmond een bal door het binnenveld en verliest Ducks met 10-9 van de formatie. De heren zijn er op gebrand om Mulo terug te pakken op de returnwedstrijd in Boxtel op. (Beste slagmannen aan Ducks: Jan van der Wielen en Thor van den Dool; 2 uit 5. Beide 1 honkslag en 2-honkslag, .400 avg.)

 

Uitslagen:
14-4-2018 Softbal Aspiranten Ducks AS1 ROEF! AS1 12-15
BeeBall Major League Ducks BM1 Gryphons Major Dragons 23-21
Honkbal Pupillen Ducks PH1 Nuenen PH1 9-5
Honkbal Junioren Ducks JH1 Boosters JH1 6-21
15-4-2018 Softbal Senioren Dames Ducks DS1 Cardinals DS1 12-0
Honkbal Senioren MULO H1 Ducks H1 10-9
Honkbal Senioren Panters H1 Ducks H2 4-2
Programma:
21-4-2018 Honkbal Pupillen PSV PH1 Ducks PH1 10:00
Softbal Aspiranten Stags AS1 Ducks AS1 12:30
22-4-2018 Honkbal Senioren Ducks H2 Royals H2 11:00
Honkbal Senioren Ducks H1 Centrals H1 15:00
Softbal Junioren Adegeest JS1 Ducks JS1 16:00