Junioren softbal Adegeest – Ducks:

De wedstrijd vond plaats bij Adegeest in het zonnige Voorschoten en ging meteen snel van start. In de eerste inning werden er aan de kant van Ducks maar liefst twee vangballen gemaakt, waarvan één door catcher Jaidy Vermaesen. Op hun beurt gaf Adegeest zich niet verloren. Geen van de speelsters van Ducks behaalde een plek op het eerste honk.

Kortom in de eerste drie inningen werden er geen punten gescoord door Ducks en bleef Adegeest aan de winnende hand.

Pas in de 4e inning werd het spannend.

Slagvrouw Brechje Smit sloeg een gevaarlijke bal naar het eerste honk die vervolgens door de benen van de eerste honkvrouw ging. Deze fout leverde voor Ducks maar liefst vijf punten op, tevens was hiermee de wedstrijd geëindigd met een eindscore van 5-8.

 

Senioren honkbal Ducks – Centrals:

Zondag 23 april stond de derde competitie wedstrijd en tevens de tweede thuiswedstrijd op de agenda voor Ducks heren 1 tegen directe concurrent Centrals uit Utrecht. Na vorige wedstrijd nipt te hebben verloren was de formatie uit Boxtel gebrand om te winnen.

Startend werper Yannick Brechenmacher liet in de eerste inning een punt toe, maar de slagploeg van de Boxtelaren toonde initiatief en pakte direct drie punten terug.

Brechenmacher herpakte zich en gooide de daaropvolgende inning stabieler. Ducks breidde de stand uit naar 6-1 wat later door goed slagwerk van de Centrals 6-4 werd. Mede door een tweehonkslag van Remco van Nistelrooij scoorde Ducks nogmaals.

Brechenmacher kon de gegeven voorsprong helaas niet vasthouden: met alle honken vol werd hij gewisseld voor aflossende werper Jeroen van Nes. Mede door pech moest Van Nes punten incasseren die op de conto van Brechenmacher kwamen. Ducks vocht zich in de negende inning nog terug naar een stand van 10-11 maar door een fout op de honken waren hun kansen verkeken. Een zuur verlies voor de Boxtelaren, op een zonnige dag waar alleen het weer leek mee te zitten.

Uitslagen:
21-4-2018 Honkbal Pupillen PSV PH1 Ducks PH1 3-6
Softbal Aspiranten Stags AS1 Ducks AS1 5-8
22-4-2018 Honkbal Senioren Ducks H2 Royals H2 3-4
Honkbal Senioren Ducks H1 Centrals H1 10-11
Softbal Junioren Adegeest JS1 Ducks JS1 8-5
Programma:
29-4-2018 Honkbal Senioren Starlights H1 Ducks H1 14:30