28e recreantentoernooi

By 11 oktober 2017Geen categorie

Honk-en softbalvereniging JRC Ducks kijkt weer terug op een mooi recreantentoernooi wat afgelopen weekend voor de 28e maal plaatsvond.

 

Op Sportpark Den Wielakker troffen 16 teams vanuit alle windstreken van Nederland elkaar voor een sportieve strijd in 2 poules. Voor het eerst dit jaar met “maar” 16 teams. In voorgaande edities waren er 24 teams verdeeld over 3 poules maar het is niet makkelijk om voldoende teams te vinden die een 2-daags toernooi willen spelen. Eerder werd ook een grote tent op het terrein gezet maar ook daar is dit jaar van afgeweken en is er vanuit “Duckantine” gewerkt en gefeest. Desondanks is ook dit een succesvolle formule gebleken.

 

De teams bestaan uit recreantenteams maar ook gelegenheidsteams van vriendengroepen en families o.a. uit Leeuwarden, Dronten en Delft en ook vanuit de eigen vereniging. De families Denteneer en Leermakers hebben beiden een jarenlange trouwe band met JRC Ducks en stonden gelukkig ook dit jaar weer met hele gezinnen aan slag.

 

Vrijdagochtend werd door vele vrijwilligers Duckantine ingericht en de speelvelden uitgelegd waarbij we ook weer gebruik mochten maken van het rugbyveld van onze buren. In de loop van de dag arriveerden de eerste teams. Langs de velden werden de tenten en caravans geïnstalleerd.

 

Op de zaterdag werden op een zonnig veld tussen 10 en 18 uur de eerste helft van de wedstrijden gespeeld. Op zaterdagavond was er een gezellige en goed bezochte feestavond voor alle deelnemers, Ducks leden en hun families.

 

 

Op zondag werden de wedstrijden om 10 uur hervat en werd het 2e deel van de wedstrijden gespeeld. Omdat deelnemen belangrijker is dan winnen was het volop vrolijkheid op én langs de velden van sportpark Den Wielakker.

Na de prijsuitreiking werd rond half 5 het terrein weer ontruimd van tenten en caravans en keerden de teams moe maar voldaan huiswaarts.

Dankzij de sportiviteit van de teams, de vele vrijwilligers, samenwerking met de rugby-buren van RC Ducks, ondersteuning van de Boxtelse EHBO Ã©n het prachtige zonnige weer is alles soepel en op rolletjes verlopen en kon het weekend niet meer stuk.