Senioren softbal Cheetahs- Ducks:

Voor de 1e wedstrijd van deze competitie worden de dames van Ducks in Beek bij de Cheetahs verwacht.

De wedstrijd wordt door Brechje Smit sterk geopend met een drie honkslag. In de eerste inning maakt Ducks 2 punten. Dan is het de beurt aan Cheetahs, maar door sterk pitchwerk van Inge van Geel en een vangbal van Evelien Gerrits vallen er heel snel 3 nullen.

In de tweede inning begint Ducks sterk en worden er wederom punten binnen geslagen. Door een knappe twee honkslag van Nikki van Nes kunnen Smit en Janne de Haan een punt scoren. Gerrits slaat een vier honkslag en brengt daarbij nog eens twee punten binnen. Cheetahs is weer aan slag, zij krijgen een loopster op de honken maar deze wordt snel naar de dug-out gestuurd door een actie van de Haan en Marthe Schriemer. Tussenstand na de tweede inning: 0-6.

In de derde inning besluiten de dames van Ducks verder uit te bouwen. Zij maken nog eens 6 punten door mooie honkslagen te slaan en door te profiteren van de fouten die er aan de kant van de tegenpartij gemaakt worden. In deze inning maken de dames van Cheetahs aan slag wederom geen kans.

In de vierde inning legt Schriemer een mooie stootslag neer waardoor Kirsten Yocarini op scoringspositie komt. De Haan slaat beide dames binnen. Eindstand na vier inningen: 0-14.

 

Senioren honkbal Ducks -Starlights:

Zondag 8 april was het dan eindelijk zo ver: de langverwachte seizoensopening van JRC Ducks. Na de ceremoniële First Pitch, gegooid door Paul Smulders, kon het seizoen bij Ducks officieel geopend worden. Het 1e honkbalteam van Ducks was gebrand om te winnen in de derby Ducks – Starlights.

Startend werper Jeroen van Nes begon sterk door de eerste slagman van de Schijndelaren op een strikeout te pakken, maar liet daarna een man lopen en gooide de daaropvolgende slagman raak. Na nog een slagman op vier wijd te laten gaan pakte hij Bwino Leermakers op een strikeout maar kreeg daarna een honkslag om de oren. Er zouden drie punten binnen komen deze inning.

Ducks moest aan de slag en begon goed, dankzij een honkslag van de leadoff hitter Yannick Brechenmacher. Echter wist Ducks niet te kapitaliseren, maar kon Max Denteneer wel scoren op een wild pitch, waardoor de stand 1-3 was.

Starlights opende opnieuw het offensief en kwam tweemaal tot scoren in de tweede inning dankzij twee honkslagen. Gelukkig wist Ducks een punt terug te pakken: Van Nes werd binnengebracht door Kees van Dooremalen.

Wederom wist Starlights te overtuigen en in de derde inning scoorden zij wederom twee maal, wat leidde tot een tussenstand van 2-7. Aan beide kanten bleef het stil aan slag tot de vijfde inning: door honkslagen van Youri van Dulken, Max Denteneer, Remco van Nistelrooij en Jan van der Wielen kwam Ducks gestaag terug, met een tussenstand van  5-7.

Maar de Schijndelaren lieten het er niet bij zitten en pakten in de zevende inning twee punten terug.

De Boxtelse formatie had hier geen antwoord op en in de negende inning incasseerde zij nogmaals twee punten op een honkslag en fouten. Er werd nog één punt terug veroverd maar met dat punt bleek de eindstand bereikt: 6-11.

Een wedstrijd met genoeg kansen voor beide partijen en een verdiende winst voor Starlights. Beste slagman aan de zijde van Ducks: Remco van Nistelrooij met 3 uit 5 (0.600 AVG, 2 1B, 1 2B, 3 RBI en 1 R).

 

 

Uitslagen:
7-4-2018 Honkbal Pupillen MULO Ducks 6-5
BeeBall Major League ROEF! Ducks 19-23
Honkbal Junioren Ducks Gryphons 5-22
Softbal Aspiranten Gryphons Ducks 7-4
8-4-2018 Softbal Senioren Dames Cheetahs DS2 Ducks DS1 0-15
Honkbal Senioren Ducks H2 Radboud Rangers H1 8-7
Honkbal Senioren Ducks H1 Starlights H1 6-11
Programma:
14-4-2018 Softbal Aspiranten Ducks ROEF! 10:30
BeeBall Major League Ducks Gryphons Major Dragons 11:00
Honkbal Junioren Ducks Boosters 13:00
Honkbal Pupillen Ducks Nuenen 13:00
15-4-2018 Softbal Senioren Dames Ducks DS1 Cardinals DS1 10:30
Honkbal Senioren MULO Ducks H1 11:00
Honkbal Senioren Panters H1 Ducks H2 14:30