seizoensverslag heren 2.

By 11 oktober 2017Geen categorie

Heren 2: 18 wedstrijden, vierde klasse, één kampioen

Kampioen worden, niet degraderen, beter gaan slaan… Allemaal doelen die je aan het begin van het seizoen kan hebben, maar voor Heren 2 bestaan dit soort doelen niet. Desondanks begon dit seizoen wel erg teleurstellend. Gelukkig nog voordat het publiek zich meldde voor de First Pitch werd Heren 2 afgedroogd door de bezoekers van Nuenen: 2-15. Heren 2 stond kansloos onderaan na één speelronde. Had Heren 2 zich dit jaar een klasse te hoog ingeschreven??

 

We gaan terug naar het jaar 1989. De film “Major League” komt in gedachte. Ook heren 2 heeft een catcher met kapotte knieën (Maarten), een hoofdklasse-pitcher met een lamme arm (Bas), een schele pitcher die af en toe hard gooit (Kees), Willie Mays Hayes die alleen maar vangballen slaat (Peewee), een buitenvelder, die geen curveball kan slaan (de rest van het team).

 

Langzaam maar zeker wist coach Willem van Aarle het zand uit de machine te halen. Hij laat Takkie niet meer pitchen. Desondanks weet hij als derde-honkman een slagman op het eerste honk te krijgen met een hit by pitch. Michiel begint honkslagen te slaan en een vangbal te maken (als hij bij de tegenstander meedoet). Hij was dan ook de enige, die met een geweldige actie voor vuurwerk zorgde. Germain weet als catcher een honkloper van het tweede honk af te pikken en John gooit een no-hitter tegen de Starlights. De Heren 2-machine draait op volle toeren en er werden 9 wedstrijden op rij gewonnen.

 

De kampioensstrijd zou gaan tussen 3 teams (Nuenen, Gryphons en Ducks). Zoveel was duidelijk. Des te pijnlijker was het verdiende verlies bij Gryphons. Ducks had zich er bij neergelegd; Gryphons en Nuenen zouden strijden om het kampioenschap.

 

De trouwe bezoekers van de thuiswedstrijden van Heren 2 zagen hun team thuis niet hun beste wedstrijden spelen. Zonder deze spreekwoordelijke tiende man imponeerde Ducks wel bij Nuenen. Na 2 uur en 9 innings (ja, Heren 1, zo kan het ook) wist Ducks bij Nuenen 0-5 te winnen. Ineens was er weer geloof bij Ducks. Zo was gastspeler Teun Toemen getuige van de strijd die de heren uit bij Bullfighters wilden leveren.

 

Alles kwam neer op die ene wedstrijd bij Gryphons. Eerder in het seizoen had Heren 2 daar verloren en nu was daags na het team-uitje de herkansing. En wat een niveau haalde het team. Gryphons kreeg niks cadeau. Geen 4 wijd of geraakt werper. Sterker nog, Takkie had voor het eerst in de 21e eeuw bij een duikactie wél de bal in zijn handschoen en Bart sloeg de bal (ook voor het eerst) glansrijk over de rechtsvelder. Gryphons kon alleen nog het hoofd buigen en de 1-8-nederlaag respecteren.

 

Nog één zege had Ducks nodig. Even leek het nog spannend te worden, omdat Heren 2 de laatste wedstrijd maar met 8 man was, maar ook dat klusje werd door werper Raymond Nicolaas geklaard.

 

HEREN 2 IS KAMPIOEN!!!

 

Volgens de administratie zijn een viertal spelers nog niet genoemd:

Rik: bedankt voor die ene slagbeurt (hopelijk volgend jaar wel weer volle bak)

Mark P: het team opgericht en met een kampioenschap afscheid nemen!

Geert: als hij net zo hard zou rennen als brullen…

Serge: had geen training nodig om vangballen te maken

O ja, alle 101 gastspelers: Bedankt voor jullie inzet en honkbalkwaliteiten. Zonder jullie was het niet gelukt