04-06-2016 Vriendschappelijke wedstrijd Ducks PH1 – Starlights PH1

By 6 juni 2016 Geen categorie

Op deze warme zaterdag stonden er geen wedstrijden gepland voor de pupillen van zowel Ducks als Starlights. In overleg tussen de coaches van beide teams hadden we dus een vriendschappelijke wedstrijd ingelast.

Cks begon redelijk sterk in het veld. Emma begon met pitchen (haar eerste keer) en deed dit niet slecht. Ze had nog wat moeite met de timing van het loslaten van de bal, maar er zat kracht genoeg in elke pitch. Starlights kon in deze inning 2 keer op de honken komen door honkslagen uit de coachtos. Hierop konden zij ook 2 keer scoren. Ducks maakte ook een mooie actie. Tweede honkman Jesse fielde de bal en gooide deze op eerste honkman Tren voor de tweede nul van deze inning.

Aan slag begon Tren die drie slag kreeg, maar daarna werd er 4 x achter elkaar geslagen door Franklin, Olivier (driehonkslag) Emma en Noah (lid van de Rookies en ingevallen omdat er te weinig spelers waren). Ducks kon in deze inning 3 keer scoren. Stand 3-2.

In de tweede inning kon Starlights wederom 2 keer scoren. Er werden ook twee mooie vangballen gemaakt door Guus in het Linksveld, en door Olivier op het derde honk.

Ducks kwam aan slag weer goed uit de verf. Honkslagen door Sam, Tren, Franklin, Olivier en Emma zorgden voor wederom 3 punten.

In de derde inning probeerde Starlight iets terug te doen, en dat deden ze door 4 keer te scoren, uit 4 mooie honkslagen.

Ducks moest in de naslagbeurt dus 3 keer scoren om te winnen. Door honkslagen van Jayro, Sam, Olivier en Emma, lukte dit ook en de winst was een feit. 9-8 voor Ducks!

Super knap gespeeld in een zeer mooie wedstrijd tegen onze vrienden uit Schijndel.