Uitslagen en verslagen 29/30 augustus

By 1 september 2020 Geen categorie

Hierbij de wedstrijdverslagen van aspiranten, junioren én senioren softbal, de uitslagen en het programma:

Aspiranten honkbal Ducks-Wizards of Boz:

Een vermelding waard: het aspirantenteam won met 14-0 de wedstrijd. Vorig seizoen wonnen ze geen enkele wedstrijd als nieuwelingen in deze klasse. Al het leren, trainen, plezier maken en letterlijk en figuurlijk groeien leidde tot een mooie thuisoverwinning. Wat cijfers uit de wedstrijd: 22 honken gestolen, 6 honkslagen, 8 x sliding op thuis bij een doorgeschoten bal en 7 x 3 slag gegooid door de werpers.

(met dank aan de coach die de cijfers deelde met de ouders)

Junioren softbal Ducks – Schiedam:

Zaterdag 29 augustus speelden de junioren softbal tegen Schiedam, een oude bekende. In de eerste inning kreeg Ducks 4 punten tegen, maar deze achterstand hebben ze snel weer goedgemaakt toen ze aan slag kwamen. Toen was de tussenstand 4-5. Ducks heeft zich daarna goed herpakt met een sterk veld. Bij het honklopen was Ducks erg sterk. Veel gestolen honken brachten ons steeds verder naar thuis. Pien Toemen scoorde haar eerste grand slam: een home run waarbij ook alle honken bezet waren. Kort samengevat was dit een hele goede en positieve wedstrijd. Ducks won van Schiedam met 18-11.

(verslag geschreven door Marlou Peeters)

 

Senioren softbal Domstad Dodgers – Ducks:

Op een regenachtige zondag speelden de Dames van Ducks tegen Domstad Dodgers. Ducks kwam langzaam op dreef en deze wedstrijd eindigde vrij snel met 10-0 verlies voor Ducks.

De tweede wedstrijd lieten de dames van Ducks zien wat zij in huis hadden. Brechje Smit startte de eerste inning met een mooie tweehonkslag en maakte ook het eerste puntje. Domstad Dodgers had daar wel een antwoord op en maakte 5 punten in de eerste inning. Toch lieten de Boxtelse dames het er niet bij zitten en kregen ze de pitching van de tegenstander door. Ducks maakte 5 punten door goed slagwerk van Brechje Smit, IIon van Gurp en Nadia Verbeten. Laura van Zetten en Nikki van Nes wisten met een driehonkslag de overige puntjes binnen te slaan.

De stand was nu 6-5 voor Ducks. Pitchers Valery van de Steen en Pien Toemen wisten de slagploeg van Domstad goed onder controle te houden. Maar ook de prachtige vangballen van Laura van Zetten en sterk verdedigend werk van derde honkvrouw Aryana Beer zorgden ervoor dat er nog weinig punten gescoord werden door de tegenstander. In de vierde en vijfde inning waren de dames uit Boxtel niet meer te stoppen. De ene na de andere honkslag werd geslagen en ook de pitchers uit Utrecht kregen de bal niet meer over de plaat. Het leek er eventjes op dat Ducks zou gaan winnen met de mercy rule maar dat viel in het water door een flinke regenbui. De wedstrijd is vroegtijdig beëindigd en Ducks liet met nul nullen en een score van 16-9 nog drie dames op de honken achter. De wedstrijd is geëindigd met een mooie score van 13-9, de eerste winst van Ducks dit seizoen. De Boxtelaren hebben laten zien wat ze kunnen en hopelijk kunnen ze deze stijgende lijn voortzetten.

(verslag geschreven door Nikki van Nes)

 

Uitslagen
29-8-2020 Softbal Junioren Ducks JS1 Schiedam JS1 18 – 11
Honkbal Aspiranten Ducks AH1 Wizards of Boz AH1 14 – 0
Honkbal Junioren Ducks JH1 Kickers JH1 14 – 0
Honkbal Pupillen Ducks PH1 GHSV PH1 9 – 11
30-8-2020 Softbal Senioren Dames Domstad Dodgers DS1 Ducks DS1 10 – 0
Softbal Senioren Dames Domstad Dodgers DS1 Ducks DS1 9 – 13
Honkbal Senioren Kickers H1 Ducks H2 1 – 6
Programma:
5-9-2020 Honkbal Pupillen Nuenen PH2 Ducks PH1 12:00
Honkbal Junioren Sunville Tigers NStars Ducks JH1 14:00
Honkbal Aspiranten Batters AH1 Ducks AH1 15:30
6-9-2020 Softbal Senioren Dames Ducks DS1 Gophers DS1 11:00
Softbal Senioren Dames Ducks DS1 Gophers DS1 13:10
Honkbal Senioren Ducks H2 Seven Hills H1 11:00
Softbal Junioren Catch JS2 Ducks JS1 12:00
Honkbal Senioren Ducks H1 Royals H1 15:00