4 & 5 juni

By 6 juni 2016 Geen categorie

Senioren softbal Ducks – Alphians:

Onder hete omstandigheden ontving het dames team van Ducks de koploper van de competitie; Alphians uit Alphen aan de Rijn. In de eerste inning kwam Ducks niet tot scoren, ondanks dat Nikki van Nes tot op het derde honk kwam. De Alphians scoorden 2 punten.

In de verdere inningen wist er een aantal dames van Ducks nog op de honken te komen, maar ze kwamen niet meer tot scoren. In tegenstelling tot de Alphians die veel goede honkslagen sloegen en daarmee veel scoorden. Wel stonden de Ducks sterk in het veld; er werden veel vangballen gemaakt door Pitcher Inge van Geel, midvelder Evelien Gerrits en driemaal door tweedehonkvrouw Ilon van Gurp.

De wedstrijd werd beëindigd door een schitterende vangbal van een speelster van de Alphians die in het Nederlands softbalteam heeft gespeeld. Na 5 inningen was de stand 0-10 en de wedstrijd daarmee afgelopen.

 

Senioren honkbal Ducks – Mustangs: 

Zondag 6 juni trad de formatie uit Boxtel thuis aan tegen Mustangs uit Venlo. Ducks, dat een goede winstreeks wilde voortzetten op deze warme dag, begon in het veld. Startend werper Jeroen van Nes rekende op overtuigende wijze af met de eerste drie slagmensen van de ploeg uit Venlo om zo het stokje over te dragen aan de slagploeg. Aan de offensieve kant wist Ducks ook goed uit de startblokken te komen en door maar liefst acht maal vier wijd af te dwingen en een prachtige tweehonkslag van Jeroen van Nes, scoorde de Boxtelaren maar liefst tien keer in de eerste inning. Van Nes schitterde aan zowel offensieve als defensieve kant en ondanks dat hij een punt tegen incasseerde, wist hij Mustangs met gemak aan de kant te zetten.

In de tweede inning scoorde Ducks twee maal. Dit kwam door goed geplaatste honkslagen van Bram van der Horst, Kees van Dooremalen en John de Wind.

Daarna bleef het aan beide kanten rustig tot in de vierde inning. Met alle honken bezet verzaakte Ducks om de voorsprong met een groot aantal punten uit te breiden. Alleen Kees van Dooremalen scoorde, omdat Jan van der Wielen raak gegooid werd. In de zesde inning kon de ploeg uit Venlo nog een puntje scoren door een goede tweehonkslag, opgevolgd door een goed neergelegde honkslag. Ducks antwoordde door twee punten terug te pakken en nu was het aan Jeroen van Nes om de laatste drie slagmensen van Mustangs opzij te zetten om zo een “mercy-rule” af te dwingen en de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen. Dit lukte hem zonder moeite en de eindstand was bereikt: 15-2. Wederom een sterke wedstrijd van het herenteam uit Boxtel. Beste slagman aan de zijde van Ducks: Kees van Dooremalen, 3 uit 4 (0.750 gemiddeld).

 

Uitslagen 
4-6-2016
BeeBall Major League Ducks MULO 24-22
Softbal Pupillen Stags Ducks 15-9
Honkbal Aspiranten Ducks PSV 14-7
Honkbal Junioren Ducks Gryphons 20-9
Softbal Aspiranten Ducks Twins 6-9
Ducks Twins 13-13
5-6-2016
Softbal Senioren Dames Ducks Alphians 0-10
Honkbal Senioren Ducks Bullfighters 22-6
Honkbal Senioren Ducks Mustangs 15-2
Programma 
11-6-2016
Softbal Pupillen Ducks Cardinals 10:00
BeeBall Rookie League Ducks All In 10:30
Honkbal Pupillen Ducks Gryphons 12:30
Honkbal Aspiranten Ducks Uden Red Sox 12:30
Honkbal Junioren Ducks Wizards of BoZ 15:30
Softbal Aspiranten Nuenen Ducks 16:00
12-6-2016
BeeBall Major League Hazenkamp Ducks 10:00
Softbal Senioren Dames Ducks Braves 11:00
Honkbal Senioren 2 Ducks 2 Panters 1 11:00
Honkbal Senioren 1 Ducks 1 Tilburg 2 15:00
16-6-2016
Softbal Aspiranten Ducks Nuenen 19:00