Hervatting competitie

By 7 augustus 2020 Geen categorie

Na een korte zomerstop wordt de honk-en softbalcompetitie hervat en voor de 1e senioren teams in zowel het honk- als softbal zelfs nu pas gestart, later dan ooit tevoren.
Vanwege de corona-crisis heeft onze sport niet zoals gebruikelijk in maart-april op kunnen starten maar is dat pas nét voor de zomer gebeurt.

Dames 1 en Heren 1 hebben alleen nog maar een paar oefenwedstrijden gespeeld en starten dus komend weekend met hun (aangepaste) competitie. De start van een seizoen waarin het lange tijd onzeker was of er dit jaar überhaupt een seizoen zou zijn.

Half januari leek er nog niets aan de hand en werd er hard gewerkt aan het samenstellen van een competitie, waren de oefenwedstrijden gepland en door de clubs werd alles kloppend gemaakt qua veldbezetting, scheidsrechters en kantine. Op zaterdag 14 maart stonden de eerste oefenwedstrijden op het programma ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Maar op 12 maart ging er een streep door het eerste deel van het oefenprogramma naar aanleiding van de ingestelde maatregelen tegen de verspreiding van het besmettelijke coronavirus. Enkele dagen later werd ook het restant geschrapt en werd de aanvang van de competitie op 18 april uitgesteld.

Het uitstel werd in de hierna volgende weken en maanden nog verschillende keren verlengd. Ook wereldwijd werd het ene na het andere evenement afgelast of verplaatst, waaronder ook de Olympische Spelen. Maar gelukkig kan nu de competitie dan eindelijk beginnen.

Het wordt een bijzonder maar tegelijkertijd ook interessant seizoen waarin iedereen zich moet aanpassen aan de omstandigheden. Een seizoen met allerlei richtlijnen voor spelers en speelsters, coaches, officials en publiek. Een seizoen zonder de mogelijkheid om te promoveren wat met name Heren1 van JRC Ducks dit seizoen als doel doel had. Bijkomend voordeel is wel dat er ook geen degradatiedruk is waardoor verschillende teams het seizoen als een soort opleidingstraject gaan gebruiken. Spelers en speelsters op andere posities inzetten, kansen geven, uitproberen en bouwen aan de toekomst.

Met name voor meisjes en jongens tussen 6 en 12 jaar die zoekend zijn naar een teamsport, is dit een mooi moment om eens te komen kijken en een aantal keer vrijblijvend mee te trainen. Op www.jrc-ducks staat informatie over de trainingstijden en heb je vragen of wil je aanmelden neem dan contact op via info@jrc-ducks.nl

Op deze manier kijken we vooruit en werken we naar een volgend seizoen waarin hopelijk alles weer normaal kan zijn.

Programma:
8-8-2020 Honkbal Pupillen Gryphons PH3 Ducks PH1 10:00
9-8-2020 Softbal Senioren Dames Ducks DS1 HCAW/Zuidvogels DS1 11:00
Softbal Senioren Dames Ducks DS1 HCAW/Zuidvogels DS1 13:10
Honkbal Senioren Ducks H2 Wizards of Boz H1 11:00
Honkbal Senioren Ducks H1 PSV H1 15:00