Spannend begin van de competitie

By 12 augustus 2020 Geen categorie

Senioren softbal Ducks – HCAW/ Zuidvogels:

Op een hele warme zondag in Boxtel speelden de Dames van Ducks tegen HCAW/Zuidvogels. Het was weer de eerste competitiewedstrijd van het jaar. De first pitch werd gegooid door Willem Termeer. In de eerste wedstrijd In de eerste inning startte Ducks meteen met een achterstand, omdat HCAW een sterke slagploeg had. De dames van Ducks kwamen daar moeilijk bovenop. Elise Dikmans debuteerde met prima pitching. De wedstrijd is in de derde inning geëindigd met mercy rule. Eindstand van de eerste wedstrijd was 1-20.

De tweede wedstrijd startte beter. De dames van Ducks 1 scoorden aan slag meteen een punt. De tegenpartij sloeg honkslagen en waardoor Ducks wederom punten tegen kreeg. De wedstrijd werd uiteindelijk gestaakt met een stand van 1-13 vanwege een geblesseerde speelster waardoor Ducks niet meer voldoende speelsters had.

 

Ducks H1 trekt aan langste eind na bloedstollende slotfase:

Zondag 9 augustus begon na lang wachten de officiële competitie voor Ducks H1 met een thuiswedstrijd tegen PSV. Nadat een eerdere oefenwedstrijd tegen de Eindhovenaren was gewonnen, waren de mannen van heren 1 erop gebrand om een goed resultaat te halen. PSV had een echter een troefkaart achter de hand: hun startende werper heeft in de lagere rangen van het Amerikaanse honkbalsysteem gegooid en heeft dus een hoog niveau. De Boxtelaren waren dan ook onmachtig aan slag totdat ze in de vierde inning hun eerste honkslag wisten te produceren, waarna Remco van Nistelrooij het punt binnensloeg. Bij Ducks begon Yannick Brechenmacher als startende werper en deed dat zeker niet onverdienstelijk: hoewel hij af en toe in de problemen kwam, wist hij zich er ook weer van te ontdoen (6 gegooide innings, 4 punten tegen). Het veld stond sterk: er werden weinig fouten gemaakt en mooie acties, waaronder onder andere een duikbal van Bram van der Horst. Max Denteneer zette vanaf de 7e inning het goede werk op de heuvel voort en kreeg geen punten meer tegen. In de achtste inning stonden de Boxtelaren nog met 1-4 achter, maar toen kwam de slagploeg tot leven. Thor van den Dool en Sjors Gevers sloegen samen 3 punten binnen, waardoor de stand 4-4 bedroeg. In de negende inning was Van den Dool opnieuw belangrijk, met zijn honkslag kwam het vijfde punt binnen, zodat de wedstrijd automatisch afgelopen was en gewonnen, een zogenaamde “walk off”. Beste slagman: Van den Dool met 3 uit 5.

 

Uitslagen
9-8-2020 Softbal Senioren Dames Ducks DS1 HCAW/Zuidvogels DS1 0-20
Softbal Senioren Dames Ducks DS1 HCAW/Zuidvogels DS1 gestaakt
Honkbal Senioren Ducks H1 PSV H1 5 – 4
Programma:
15-8-2020 Honkbal Junioren Ducks JH1 Cardinals JH2 14:00
16-8-2020 Softbal Senioren Dames ROEF! DS2 Ducks DS1 11:00
Softbal Senioren Dames ROEF! DS2 Ducks DS1 13:10
Honkbal Senioren Zeeuwse Honk H1 Ducks H2 15:00
Honkbal Senioren Ducks H1 Hazenkamp H2 15:00