Trots op het aspirantenteam

By 1 september 2020 Geen categorie

Op zaterdag 22 augustus speelde het Aspiranten team geen wedstrijd, maar kwam wel in vol ornaat naar het veld om te trainen. Een bijzondere training met het verzoek aan de ouders om aan het einde van de training naar het veld te komen voor een speciale presentatie.

Coach/trainer Bob Leermakers had iets speciaals in petto voor de spelers. Een paar weken eerder was er gepast en gemeten en nu was het dan zo ver….Het begon met een speech van Bob:

Trots

Ongeveer 4 jaar geleden heb ik mogen helpen bij het pupillen team van Ducks. Het is gezellig, leuk en interessant. Door omstandigheden veranderde mijn rol van helper naar coach/trainer. Daarbij krijg ik aanvulling van Youri (Heren 1) als coach/trainer. Het team groeit in aantal deelnemers maar ook in samenwerking, technisch honkbal en zeker in een sociaal team. Het maakt niet uit wat de cijfers op papier of tegenwoordig op een scherm aangeven. Na de wedstrijd weten we van elkaar wat goed is gegaan en waar we beter in worden. Ook wordt aangegeven waar behoefte aan is bij een training.

Dan ben je als coach/trainer toch trots op je team!!!

Tijdens een van mijn koffiemomenten in de tuin ging door mijn hoofd: Hoe laat je zien dat je trots bent op je aspiranten team? Anders dan met woorden. (Hoe ging dat vroeger in mijn jeugd bij de aspiranten?) Het terugdenken aan die tijd ontstak een “vlammetje”. Bijna gelijktijdig gaat mijn pieper van de brandweer (Toeval???) (Voor de gene die het nog niet weten ik ben lid van de vrijwillige brandweer van Boxtel.)

We komen terug van de brandweerinzet en evalueren de gebeurtenis. Weer een trots moment met mijn andere team. Emiel maakt ook onderdeel uit van het brandweerteam. Tijdens de evaluatie komt de uitspraak trots een aantal keer ter sprake. Een bruggetje is snel gemaakt. Ik ga met Emiel in gesprek en hij geeft aan dat hij wel iets voor het honkbalteam van Ducks wil doen. “Ik zie je voorstel wel” waren de duidelijke woorden.

Emiel is niet onbekend bij Ducks, hij was 2de honkman en gespecialiseerd in slidings. In zijn spel was te zien “we gaan niet aan de kant, we gaan door tot de taak klaar is.” In de afgelopen jaren heeft Emiel zijn eigen bedrijf opgestart;  Emiel Techniek, Techniek voor veilig leven gevestigd op Runmolen 2 in Boxtel. Daar is hij trots op, Emiel is zo trots dat hij naar John en Astrid gaat voor bedrijfskleding en andere reclame uitingen. John en Astrid zijn samen JONAS Textielbedrukking gevestigd op Staarten 24a in Boxtel. Door de persoonlijke service en betrokkenheid ervaart Emiel hoe trots John en Astrid zijn op JONAS Textielbedrukking. Door de ervaring van Emiel Techniek werd ik getipt om naar JONAS te gaan. Ook ik heb ervaren hoe trots John en Astrid zijn en meedenken in oplossingen. Zo wordt vorm gegeven aan het jack; bedrukking met de tekst HONKBAL op de mouw + BOXTEL op de mouw en op de borst de “D” van Ducks. Met deze teksten is te lezen dat Honkbal in Boxtel mogelijk is.

De clubkleuren blauw – wit geven de herkenbaarheid / koppeling met Ducks.

Aspiranten presentatie jacks

Het resultaat staat voor jullie: Een mooi jack voor een team wat TROTS is en sponsoren die TROTS zijn. Samen gaan we dit aan Boxtel en omgeving laten zien. We komen zelfs in de omgeving van Terneuzen, Putte en Bergen op Zoom.

Nu is het aan de spelers om het jack met TROTS te dragen.

Voor de sponsoren is er nog een aardigheidje (Honkbalbal op een thuisplaat trofee) en als mooie herinnering aan dit moment maken we een groepsfoto met de sponsoren.

Niet alleen de coach is trots, maar ook de ouders zijn trots op het team en de coaches: het plezier dat er altijd van af straalt, de positieve inzet zelfs als het meer dan een seizoen lang tegen zit in de wedstrijden en de samenhorigheid.

Sponsoring aspiranten