Uitslagen en verslag 13 t/m 15 september

By 16 september 2019 Geen categorie

Senioren softbal Ducks – Onze Gezellen

In het zonovergoten Boxtel mocht Dames 1 van Ducks voor de laatste thuiswedstrijden aan de bak. Onze Gezellen uit Haarlem was te gast, een geduchte tegenstander die meteen al goed uit de startblokken kwam door in de eerste inning een puntje te scoren. Maar door sterk pitchwerk van gastspeelster Evelien Gerrits bleef het hierbij. Ducks zelf scoorde haar eerste punt pas in de derde inning, en sprokkelde zo inning voor inning wat punten bij elkaar zo stond het in de 6e inning 6-2 in het voordeel van Ducks. Dit mede door Janne de Haan die maar liefst twee punten binnensloeg. De Haarlemse dames gaven zich niet over en wisten in de laatste inning zelfs nog tot 6-6 terug te komen. De Boxtelse dames konden helaas geen verschil meer maken in de naslagbeurt en zo eindigde de eerste wedstrijd in 6-6 gelijk.
De tweede wedstrijd begon moeizamer en Ducks wist geen grip te krijgen op de pitcher. De Haarlemse dames begonnen wel sterk en wisten in twee inningen al vijf punten te scoren ondanks mooie vangballen van tweede honkvrouw Rianne Boer. Aan slag kwam Ducks niet door het binnenveld heen en wist niet te scoren. Na 5 inningen mocht Onze Gezellen de punten mee naar huis nemen, eindstand 0-8.

 

Senioren honkbal Gryphons – Ducks

Ducks verliest kampioenstreffen met Gryphons:
Vrijdagavond stond de wedstrijd tussen Gryphons en JRC Ducks op het programma, tevens de nummer 1 en 2 uit de competitie. Er stond veel op het spel voor beide teams: Gryphons kon bij winst kampioen worden, Ducks was er natuurlijk op gebrand dat te voorkomen en de 2e plaats steviger in hand te nemen. Bij Ducks begon Jeroen van Nes op de heuvel en kreeg in de eerste inning al een puntje tegen. Hij had het in de wedstrijd nooit gemakkelijk met de sterke slagploeg van de Bosschenaren, maar wist zich vaak goed uit lastige situaties te werken. De heren van Ducks moesten aanvallend nog even in de wedstrijd komen, maar in de derde inning sloeg Kees van Dooremalen Ducks terug in de wedstrijd met een mooie honkslag. Gryphons bleven echter puntjes sprokkelen, maar in de vierde en vijfde inning namen de Boxtelaren zelfs de voorsprong door uitstekend werk van o.a. Bram van der Horst en Jan van der Wielen. In de eerste vijf innings was de wedstrijd dus enorm spannend, en de twee ploegen waren aan slag aan elkaar gewaagd. Dit spelbeeld veranderde echter na de vijfde inning: er werden meer defensieve fouten gemaakt en tevens gingen de scheidsrechters een beslissende rol spelen. Ducks werd namelijk (te) veel benadeeld door betwistbare scheidsrechtersbeslissingen, zodanig dat de Boxtelaren moeilijk op eigen kracht in de wedstrijd konden blijven en dat de moraal steeds verder wegzakte. De Bossche slagploeg bleef ook vervangend werper Kees van Aarle goed raken, waardoor de score opliep naar 16-8 en na 8 innings de pot beëindigd werd. Gryphons was hiermee dus kampioen maar de heren van Ducks hebben zich kranig geweerd en kunnen trots zijn op een 2e plaats!

 

Uitslagen:
13-9-2019 Honkbal Senioren Gryphons H1 Ducks H1 16 – 8
14-9-2019 Honkbal Aspiranten Batters AH1 Ducks AH1 13 – 11
Honkbal Junioren Ducks JH1 MULO JH1 15 – 5
Honkbal Pupillen Ducks PH1 Hazenkamp PH1 7 – 16
15-9-2019 Softbal Junioren Schiedam JS2 Ducks JS1 3 – 5
Softbal Junioren Schiedam JS2 Ducks JS1 5 – 4
Softbal Senioren Dames Ducks DS1 Onze Gezellen DS2 6 – 6
Softbal Senioren Dames Ducks DS1 Onze Gezellen DS2 0 – 8
Honkbal Senioren Ducks H2 Kickers H1 10 – 12