Update 28 mei: Jeugdcompetities van start per 5 juni 2021!

By 29 mei 2021 nieuws

De KNBSB is verheugd dat het kabinet vrijdagavond 28 mei tijdens een persconferentie heeft aangekondigd dat de jeugdcompetities per 5 juni van start mogen. Daarmee komt een einde aan een lange periode van wachten. Honkbal- en softbalseizoen 2021 kan eindelijk van start! En er was meer goed nieuws voor de sport.

De aangekondigde versoepelingen voor de sport per 5 juni zijn in hoofdlijnen:

  1. Jeugdcompetities mogen van start. Wedstrijden tussen jeugdteams van verschillende verenigingen zijn toegestaan.
  2. Alle sporters mogen weer normaal trainen zonder beperkingen (binnen en buiten). Dus ook sporters van 27 jaar en ouder kunnen weer volledig aan de slag. Natuurlijk blijft wel gelden dat buiten het sporten om de landelijk geldende coronamaatregelen worden nageleefd.
  3. Sportkantines mogen weer open van 6.00 tot 22.00 uur. Hiervoor gelden dezelfde regels als voor de horeca, zoals maximaal vijftig personen en vaste zitplaatsen.
  4. Douches en kleedkamers mogen weer open.

De komende dagen bestuderen wij de nadere uitwerking van de aangekondigde versoepelingen. Mogelijk komen er dan aanvullingen op bovenstaande hoofdlijnen. Houd u daarom onze website in de gaten.

 

Zie voor het vervolg van het nieuwsbericht met belangrijke aanvullende informatie de volgende link naar de website van de KNBSB:

Update 28 mei: Jeugdcompetities van start per 5 juni 2021 | KNBSB