Verslagen Senioren 23 juni en alle uitslagen

By 24 juni 2019 juni 28th, 2019 Geen categorie

Senioren softbal Ducks – Domstad Dodgers

Op zondag 23 juni stond er voor Dames 1 van Ducks een dubbel gepland tegen Domstad Dodgers uit Utrecht. De dames van Domstad begonnen als gasten aan slag en maakten al meteen wat punten, maar ook aan de zijde van Ducks werd een punt gescoord in de eerste inning. In de tweede inning werd aan beide kanten gescoord, waardoor de tussen stand 4-6 werd. Door goed pitchwerk van Inge van Geel bleven de dames uit Utrecht van scoren verstoken terwijl Ducks daarentegen 3 punten maakte. Daardoor kwam Ducks voor te staan met 7-6. In de vierde inning haalde Domstad Dodgers 2 punten maar in de slagbeurt van Ducks  lieten de dames van Ducks hen deze voorsprong niet behouden en scoorde maar liefst 7 punten. De tussenstand werd daardoor 14-8. Domstad Dodgers gaf zich echter nog niet gewonnen en er liepen 3 punten binnen waar Ducks in deze inning haar 14 punten hield. Mede dankzij een mooie vangbal van linksveldster Colette de Wind werden er geen punten gescoord door Domstad Dodgers terwijl Ducks nog wel een punt wist te maken In de zevende inning maakte de dames van Domstad Dodgers het op de valreep nog spannend door 3 punten te scoren waardoor de eindstand 15-14 was
De tweede wedstrijd ging aan de zijde van Ducks een stuk minder. De dames kwamen niet goed op de honken en er werden door de speelsters van Domstad Dodgers veel punten gemaakt. Ondanks 2 mooie vangballen Ducks’ derde honkvrouw Rachel Koeyers en midveldster Ilon van Gurp eindigde deze wedstrijd na de 4e inning met ditmaal de winst voor Domstad Dodgers, 3-14 was de einduitslag.

Volgend weekend reizen de dames af naar Beek waar zij te gast zijn bij Cheetahs. Eerder dit seizoen hebben beide teams al kennisgemaakt waarbij Cheetahs beide wedstrijden won maar Ducks wil daar heel graag laten zien dat ze wel degelijk kunnen winnen, zo hebben ze vandaag laten zien!

Senioren honkbal Ducks – Maastricht

Zondag 23 juni stond de één na laatste thuiswedstrijd van het seizoen op de planning tegen Maastricht.
Starter Jeroen van Nes begon goed en incasseerde geen punten, waarna Ducks razend uit de startblokken kwam en zes punten scoorde, mede door een homerun van Jan van der Wielen.
Van Nes hield zich sterk en zette met gemak de Maastrichtenaren opzij, terwijl Ducks de voorsprong bleef uitbreiden: na drie innings spelen bedroeg de stand 15-0. Het lot van de tegenstander bleek bezegeld, en Ducks toonde geen genade. De punten bleven binnenstromen mede dankzij een homerun van rookie Sjors Gevers domineerde Ducks de tegenstander. Maastricht had geen antwoord op het sterke pitchwerk van Van Nes en later Max Denteneer. Na 6 1/2 inning werd de ‘mercy rule’ toegepast met een eindstand van 28-0. Een overtuigende overwinning voor de Boxtelaren, die de tegenstander geen schijn van kans gaven en zo hun positie in de race om de titel bleef vasthouden.
Beste slagman aan de zijde van Ducks was Rignald Cicilia met 3 uit 3 (AVG 1.000, 3 1B, 2 R).

Uitslagen:
21-6-2019 Honkbal Senioren Blue Lions Tilburg H2 Ducks H2 11 – 1
22-6-2019 Honkbal Junioren Sunville Tigers JH1 Ducks JH1 13 – 1
Softbal Junioren Ducks JS1 Alphians JS2 7 – 4
Softbal Junioren Alphians JS2 Ducks JS1 7 – 8
Honkbal Aspiranten Wizards of Boz AH1 Ducks AH1 8 – 6
23-6-2019 Dames Ducks DS1 Domstad Dodgers DS1 15 – 14
Dames Ducks DS1 Domstad Dodgers DS1 3 – 14
Honkbal Senioren Kickers H1 Ducks H2 12 – 6
Honkbal Senioren Ducks H1 Maastricht H1 28 – 0