Verslagen/uitslagen van 29 en 30 juni

Senioren softbal Cheetahs – Ducks:

Zondag 30 juni stond er een dubbele wedstrijd in het warme Beek in Limburg op het programma.

De dames van Ducks kwamen niet lekker uit de startblokken en wisten geen punten te scoren in de eerste inning. Cheetahs kon dat in deze inning wel en haalden 2 punten binnen. Ducks kreeg geen grip op de pitcher van de tegenpartij en punten werden er niet meer gescoord. De wedstrijd eindige met een 10 – 0 winst voor Cheetahs.

De tweede wedstrijd begonnen de dames van Ducks weer met volle moed aan de wedstrijd. Colette Wind wist op de honken te komen en werd vervolgens binnen geslagen door Rianne Boer met een prachtige tweehonkslag. Cheetahs scoorde ook weer 2 punten waardoor de tussenstand op 2-2 kwam te staan. De Boxtelse dames stonden scherp aan slag en wisten de druk op te voeren voor Cheetahs. Ducks bleef een kleine voorsprong behouden en de laatste inning stond het 5-3 voor Ducks. De Limburgse dames begonnen aan de laatste slagbeurt waarin hun enige kans om de wedstrijd nog te kunnen winnen. Gedurende deze spannende inning wist Cheetahs nog één punt te maken. Door goed teamwork konden de dames van Ducks de winst mee naar huis te nemen. De wedstrijd eindigde met 4-5 in het voordeel van Ducks.

Dit is de tweede winst voor Ducks in de nieuwe competitie en de dames zijn vastberaden deze stijgende lijn voor te zetten. Aanvoerdster Inge van Geel sprak

 

Senioren honkbal Nuenen – Ducks:

Op zondag ging Ducks H1 op bezoek bij Nuenen met als doel de winst pakken. Dat was te zien aan het scoreverloop in de eerste inning: er werden meteen vijf punten gescoord met name door goede honkslagen van Rogelio Cecilia, Mike de Ruijter en Jan van der Wielen. Startend pitcher Jeroen van Nes incasseerde één puntje in de eerste inning, maar had het nooit makkelijk in de wedstrijd. De Nuenense slagploeg produceerde vaak genoeg honklopers mede door het hobbelige en kurkdroge veld waardoor de Boxtelaren wat meer veldfouten maakten. Nuenen naderde in de derde inning zelfs tot één punt, wat Ducks aanzette tot punten sprokkelen: één in de vierde inning en nog twee in de zesde inning. De Nuenenaren gaven echter niet op en lieten weer drie punten bijtekenen zodat de stand 6-8 in het voordeel van Ducks bedroeg. In de zevende inning brak het slaggeweld van Ducks los: er werden maar liefst 10 punten gescoord door de bevrijde Boxtelaren. In de inning kwam bijna iedereen twee keer aan slag en kwam bijna iedereen op de honken. Afsluitend pitcher Yannick Brechenmacher kwam vervolgens niet meer in de problemen zodat de eindstand na 7 innings 7-18 bedroeg. Beste slagman: Rogelio Cecilia met 4 uit 5 (.800)

 

Uitslagen:
29-6-2019 Honkbal Aspiranten Nuenen AH1 Ducks AH1 8 – 1
Softbal Junioren Stags JS1 Ducks JS1 6 – 8
30-6-2019 Dames Cheetahs DS1 Ducks DS1 10 – 0
Dames Cheetahs DS1 Ducks DS1 4 – 5
Honkbal Senioren Nuenen H1 Ducks H1 7 – 18