Verslagen van drie teams 6 en 7 juli

Junioren softbal Ducks – Orioles

Zaterdag 6 juli wedstrijd junioren softbal tussen Ducks en Orioles. De eerste inning begon voorspoedig voor Ducks: de 3 nullen vielen bij de eerste 3 slagvrouwen. Pien Toemen stond super te pitchen, niemand op de honken dus. Ook volgde een prima slagbeurt waarin Ducks 4 punten scoorde. Daarop volgde de tweede inning: geen punten tegen en maar 4 slagvrouwen aan slag. De naslagbeurt van Ducks verliep wat minder, er werd maar 1 punt gescoord. In de volgende moest de thuisploeg 5 punten incasseren. Maar dat werd daarna toch nog goed gemaakt. Er werden namelijk 5 punten gescoord door het fanatieke honklopen, er werden veel honken gestolen. En in de inning daarna drie mooie nullen door 3 prachtige vangballen. Kortom een leuke en fanatieke wedstrijd met een verdiende overwinning van 10-8!
(verslag geschreven door Renée van Loon)

Senioren softbal Ducks – VF Pirates

Afgelopen zondag speelden de dames van Ducks tegen VF Pirates uit Amsterdam. De dames waren erop gebrand de ‘winningstreak’ voort te zetten. Afgelopen weken wisten ze namelijk al 4 punten bij elkaar te sprokkelen wat leidde tot een 3e plek in de poule.

In de eerste slagbeurt van Pirates lieten zij al direct zien welke kwaliteiten zij in huis hebben. De eerste slagvrouw sloeg namelijk een verre driehonkslag in het linksveld waardoor Ducks goed wakker werd geschud. De daarop volgende slagvrouwen werden dan ook snel uitgemaakt waardoor de schade beperkt werd tot slechts één punt. Aan slag lukte het Ducks niet goed om grip te krijgen op de pitching van Pirates. Helaas voor Ducks was Pirates in de eerste wedstrijd zowel aan slag als in het veld een maatje te groot. Zij wisten in de tweede inning maar liefst 7 punten binnen te halen. Aan Ducks zijde werden wat wissels doorgevoerd, maar dit mocht helaas niet baten. De wedstrijd eindigde met een stand van 0-12.
Ducks was echter nog niet verslagen. Ze wisten dat het lastig zou worden om twee wedstrijden te winnen. Om die reden was pitcher Inge van Geel dan ook nog niet in actie gekomen. Door sterke pitching van Inge van Geel ondersteund door een goede verdediging aan Ducks-zijde bleef de stand tot de zevende inning 0-1. Een spannende wedstrijd dus waarbij Ducks opnieuw een overwinning aan voelde komen. In de zevende inning wist Pirates echter nog drie punten te scoren met verschillende mooie honkslagen. Pirates wist dat de dames van Ducks veel moeite had met hun startende werper. Dit was dan ook een reden om haar opnieuw in te zetten. Het plan van Pirates lukte en Ducks wist helaas niet meer tot scoren te komen. Eindstand: 0-4.
Beste slagvrouw aan Ducks-zijde: Nikki van Nes met een slaggemiddelde van 0.750.
De dames mogen nu even genieten van een welverdiende zomerstop. Op 1 september spelen de dames hun volgende (uit)wedstrijden tegen Sparks.
(verslag geschreven door Rianne Boer)

Senioren honkbal Hazenkamp – Ducks

Zondag 7 juli speelden de mannen van Ducks een uitwedstrijd tegen Hazenkamp uit Nijmegen. Ducks begon zwak en incasseerde elf punten over drie innings. In de vierde inning startte Ducks pas echt en bracht de stand naar 11-3 mede dankzij een tweehonkslag van Bram van der Horst. Hazenkamp had moeite met aflossend werper Jeroen van Nes en wist weinig tegen hem in te brengen. Ducks kon in de vijfde inning nog een puntje sprokkelen, maar de Nijmegenaren breidde de voorsprong uit in de zesde inning naar 12-4. In de zevende en achtste inning trachtte Ducks nog terug te komen en maakte een goed begin door te scoren dankzij honkslagen van Jan van der Wielen en Remco van Nistelrooij, 12-6. In de achtste werd de stand nog 12-7, echter in de  naslagbeurt van de achtste inning scoorde Hazenkamp drie maal wat de score naar 15-7 bracht. Dit zou ook de eindstand blijken. Een zuur verlies voor de Boxtelaren, die ondanks het verlies de tweede plek kon behouden. Beste slagman aan de zijde van Ducks: Jan van der Wielen, 3 uit 4 (AVG. 0.750, 3 1B, 3 RBI, 1 BB, 1 K).
(verslag geschreven door Yannick Brechenmacher)

Uitslagen:
2-7-2019 Honkbal Pupillen All In PH1 Ducks PH1 11 – 7
5-7-2019 Honkbal Senioren Ducks H2 Blue Lions Tilburg H2 0 – 11
6-7-2019 Honkbal Pupillen Ducks PH1 Royals PH1 6 – 11
Honkbal Junioren Uden Red Sox/GHSV JH1 Ducks JH1 13 – 9
Softbal Junioren Ducks JS1 Orioles JS1 10 – 8
7-7-2019 Honkbal Senioren Seven Hills H1 Ducks H2 11 – 5
Dames Ducks DS1 VF Pirates DS1 0 – 12
Dames Ducks DS1 VF Pirates DS1 0 – 4
Honkbal Senioren Hazenkamp H2 Ducks H1 15 – 7