By 10 september 2019 Geen categorie

Senioren softbal Ducks – Roef!

Op zondag 8 september kwam Roef! uit Moergestel naar Boxtel om het op te nemen tegen de dames van Ducks. Het was voor beide teams belangrijk om te winnen. Aan beide kanten werd de eerste inning defensief sterk gespeeld, waardoor er geen punten gescoord werden. In de tweede en derde inning kwam Roef! wel op de honken, maar ze wisten geen punten te scoren door onder andere een dubbelspel van Brechje Smit. Aan de kant van Ducks werden in de derde inning 6 punten gescoord door de mooie honkslagen door Nikki Van Nes, Laura Van Zetten, Nadia Verbeten en Rachel Koeyers. Roef! maakte in de 4e inning hun eerste puntje, waardoor de tussenstand 6-1 werd. In de vierde en vijfde inning wist Ducks niet meer op de honken te komen. In de vijfde inning bereikte Roef! wel de honken maar wisten zij niet te scoren door sterk veldwerk van Ducks. In de zesde inning wist Roef! nog 2 punten te scoren waardoor de tussenstand 6-3 werd. In de naslagbeurt stonden er 3 dames van Ducks op de honken en sloeg Nikkie Van Nes een grandslam, waardoor ze niet alleen zichzelf binnen sloeg maar ook de 3 dames op de honken. Hierdoor werd de wedstrijd gewonnen door Ducks met 10-3!
De tweede wedstrijd was echter minder succesvol, ondanks het harde werken van debuterend pitcher Pien Toemen. Deze wedstrijd eindigde in 0-13.

(verslag geschreven door Brechje Smit)

Senioren honkbal Ducks – Starlights

Zondagmiddag speelde JRC Ducks tegen Starlights uit Schijndel de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De burenstrijd tussen Boxtel en Schijndel levert altijd interessante potten op en dat was ditmaal weer het geval. Bij Ducks begon Jeroen van Nes op de heuvel en hij kwam scherp voor de dag: in de eerste vier innings liet hij slechts 2 mensen toe op de honken zonder een punt toe te staan. De Boxtelaren hadden het echter ook moeilijk aan slag in de eerste drie innings, zodat de score puntloos bleef. In de vierde inning kwam Ducks op het scorebord door een opofferingsslag van Bram van der Horst. De Schijndelaren lieten er geen gras over groeien en pakten meteen 2 punten terug, maar dat werd ongedaan gemaakt door een verre 3-punts homerun van Thor van den Dool. Hierdoor verslapte Ducks ietwat en liep er nog een Schijndels punt binnen in de zesde inning, maar in de zevende inning stelden de Boxtelaren weer orde op zake door 3 punten bij te schrijven, binnengeslagen door onder andere Van Nes, Kees Van Dooremalen en Sjors Gevers. Gevers speelde, net zoals de rest van het team, defensief een sterke wedstrijd. Ook de defensieve acties van Rogelio Cecilia vielen op. In de 8e inning kwam Yannick Brechenmacher op de heuvel om de wedstrijd in het slot te gooien, wat hij met verve deed: in de laatste inning gooide hij zelfs drie keer drie slag. Uitslag: 7-4, beste slagman was Thor van den Dool met 3 uit 5 (.600)

(verslag geschreven door Wijnand Schriemer)